Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, Gazzedeki çocukların eğitim hakkından mahrum bırakılmaması için hazırlanan ortak bildiriyi imzaladı. Erdoğan ""10 Ocak 2009 tarihinde, Filistin’de Barış İçin Kadınlar Toplantısı vesilesiyle İstanbul’da lider eşleri olarak bir araya gelmiş ve dünyaya Gazze’ye Destek İçin İstanbul Çağrısını duyurmuştuk. Bu çağrı, zalimlerin karşısında barışın diliyle birleşen güçlü bir iradenin ifadesiydi. 2023 Kasımında ise İstanbulda gerçekleştirdiğimiz Filistin İçin Tek Yürek Lider Eşleri Zirvesinde, Filistin için yeniden yekvücut olduk. Zirvede tek yürek haykırdığımız barış mesajı, hala zulme karşı aynı kararlılıkla yankılanıyor. Bugün, Her Şeyden Önce Eğitim Vakfı Başkanı ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Savunucusu, değerli dostum Şeyha Moza bint Nasserın öncülüğünde yayınlanan Çatışma Bölgelerinde Yaşayan Çocukların Eğitimi Açısından Vahim Bir Yıl Ortak Bildirisi ile sesimizi, o günlerdeki inançla bir kez daha yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı